DEFF – holder den nye strategi?

I dag torsdag d. 8. marts 2012 lancererede DEFF sin nye strategi. Den hedder fremdeles “Bibliotekerne som katalysator for udviklingen af Danmark som innovativt samfund“. Bibliotekerne skal spille en større rolle i erhvervsudviklingen i Danmark, bl.a. med udvidet adgang til bibliotekernes databaser.

Pressemeddelelse: Biblioteker sikrer virksomheder adgang til viden (fra Kulturstyrelsen, den kan også findes hos DEFF)
Vækstlaget i erhvervssektoren, offentlige institutioner og universitetskandidater skal sikres adgang til de databaser med den nyeste, forskningsbaserede information, der hidtil har været forbeholdt forskere og studerende.

Indkaldelsen: DEFF lancerer ny strategi for 2012-2016 og dagens program.

DEFF så i december et Stort potentiale for DEFF i erhvervsfremmesystemet. Det har de udgivet en rapport om: Øget erhvervsorientering i fag- og forskningsbibliotekerne (21 s./pdf)

Jeg tror ikke på projektet. Det er da ambitiøst og spændende. Men flere forhold taler imod det.

Det bliver dyrt – rigtig dyrt – hvis det er de licensbelagte databaser, som erhvervslivet skal kunne trække på, bliver det pebret. Jeg er ikke ekspert på licenser, men noget siger mig, at udgiverne nok skal kende deres besøgelsestid.

Varen – er den god nok? ROI? Vil der være efterspørgsel fra erhvervslivet? Der er flere spørgsmål, der trænger sig på. For at det kan blive en succes, skal bibliotekerne afsætte mange ressourcer, som vi ikke har. Det er ikke nok, at opgaven bliver givet til en enkelt medarbejder, der så skal passe det sammen med alt det andet. Der skal tænkes stort og anderledes. Jeg tror, at en meget mere udbygget samarbejde i et center er nødvendigt. Det koster og jeg tror ikke investeringen kommer tilbage igen. Jeg tvivler også på, at virksomhederne kan se ROI i et samarbejde.

Lokal forankring / national infrastruktur – der skal opbygges samarbejder og kompetencer på tværs af bibliotekerne, erhvervsfremmesystemet og andre interessenter. Det kommer ikke bare af gode intentioner. Viljen skal nok være der, men for mange kokke kan spolere den kulinariske oplevelse. Så ender vi  med endnu et kuldsejlet DEFF-projekt.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i biblioteker, Forskningsbiblioteker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s