Leeeeeroy

I dagens Berlinger var der en leder i sportssektionen  om udviklingen i dansk fodbold. Dansk fodbold er blevet for kedeligt og der tages ikke nok chancer.

Det svarer jo sikkert meget godt til innovation og nytænkning på bibliotekerne. Man satser på det sikre og det man kender. Der tages ikke nok chancer. I artiklen fremhæver forfatteren et eksempel til efterfølgelse. Det stammer fra spillet World of Warcraft og viser Leeroy Jenkins i aktion. Videoen fra spillet viser en gruppe spillere, der diskuterer strategi og muligheder i et kommende slag mod drager (!!!). Der snakkes og snakkes og det passer åbenbart ikke Leeroy. Han går direkte til angreb på dragerne inden diskussionsklubben er kommet frem til en endelig beslutning.

Pointen her er, at man ikke bare skal føre lange og frugtesløse diskussion og projekter og ideer. Nogle gange skal man bare kaste sig ud i det. Hæv sværdet og gå til angreb. Det giver nogle gange et overraskende resultat. Dog ikke i spillet. Efter ca. 20 sekunder er Leeroy og hans medspillere massakreret af dragerne.

Hvordan får man tid til at følge med i udviklingen indenfor sit fag? Det er svært, da der ikke er meget tid afsat i arbejdstiden. Jeg har derfor i bedste selvhjælpsstil samlet et par forslag.

  • Find sammen med andre. Find kollegaer, der deler dine interesser.
  • Skemalæg det. Find bestemte tidspunkter. Beslut dig for at læse en faglig artikel en gang om ugen på en bestemt dag, eller tjek din bloglæser på par bestemte dage hver uge.
  • Sæt dig mål – både kort- og langsigtede. Det kan være at læse en artikel om ugen, kommentere på mindst et par blogs, skrive en blog, skrive et par projektforslag m.m. Vigtigst er dog at undgå urealistiske mål. Kør ikke dig selv for hårdt
  • Tilpas din plan. Få tid, indsats og ambitionsniveau til at passe ind i dit arbejds- og privatliv
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Innovation. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s